Druhy kratomu

Co je kratom? 

Na začátek je třeba si nějak kratom definovat, abychom věděli o čem se bavíme. Kratom, co to vlastně je? Jednoduše se jedná o tropickou rostlinu z jihovýchodní Asie. Specifičtější informace o kratomu naleznete v blogu, ve kterém jej rozebíráme až do atomu. 

Zelený kratom 

Nejzákladnější rozdělení kratomu je podle stáří určitých odrůd. Zelený kratom se chlubí svou krásnou až emeraldovou barvou. Jedná se o nejčastěji pořizovaný sběratelský kousek. 

 

Bílý Kratom 

Žilnatina bíle barvy značí, že se jedná o kratom, který není dozrálý. Abychom lépe pochopili v čem je tento typ kratomu tak unikátní, je dobré si ho porovnat právě s nejoblíbenějším zeleným kratomem. Bílý kratom se liší od zeleného tím, že má narozdíl od zeleného hrudkovitější strukturu a suší se pomaleji bez slunečního záření.

 

Červený Kratom 

Červené žilky na listu kratomu se vytváří tehdy, kdy je kratom plně dozrálý. Když se řekne, že kratom je dozrálý, nemyslí se tím, že patří k těm nejlepším. Faktem je, že nejlepší kratom prostě neexistuje. Červený Kratom se pyšní tím, že přináší nejvyváženější krásnou červenou barvu.

      

    Zlatý Kratom

    Nebo také někdy zvané žluté druhy kratomu, se liší svou specifickou barvou. Tato odlišná barva je způsobena žloutnutím listů, tak jako je u všech známý podzim, kdy se listy přebarvují na zlatou barvu, tak podobně funguje tento druh kratomu. U zlatého kratomu mohou být různé barvy žilek, nejčastěji se jedná o červené nebo zelené barvy žilek.  Zlatý Kratom 

    Dle nařízení Evropské unie č. 432/2012 kratom není schválen jako potravina nebo doplněk stravy a je určen pouze pro vědecké nebo sběratelské účely. Není určen ke konzumaci.