Zelený Kratom

Je to základní typ kratomu, který je nejvíce oblíbený. Je často brán jako zlatá střední cesta mezi bílým a červeným kratomem. Zelené listy značí zrání kratomu. Listy se suší po několik dní bez slunečního záření. Díky tomu je prášek krásně zelený.

 

Co je kratom?

Jedná se o tropickou rostlinu, z jihovýchodní Asie. Listy kratomu se nasbírají, následně usuší a namelou na jemný prášek.

 

Proces sklizně a sušení

Listy zeleného kratomu jsou pečlivě vybírány a sklízeny, když dosáhnou optimálního bodu v jejich růstu. Poté procházejí specifickým procesem sušení, který je často prováděn ve stínu nebo v interiérech, aby byla zachována jejich zelená barva. Tento proces sušení je kritický pro udržení aktivních látek jako je např. mitragynin, který je pro kratom velice důležitou látkou.

 

Je kratom legální?

V České republice je kratom legální jako sběratelský předmět a není na seznamu zakázaných látek. To znamená, že obchodování s kratomem a jeho držení pro sběratelské účely jsou povoleny. Pokud vás zajímá více legalita kratomu, přečtěte si náš článek o Legalitě kratomu.

 

Dle nařízení Evropské unie č. 432/2012 kratom není schválen jako potravina nebo doplněk stravy a je určen pouze pro vědecké nebo sběratelské účely. Není určen ke konzumaci.